Weer een gestolen Ferrari jaren later teruggevonden

1mnd geleden | Laurent Zilli

Is drie maal scheepsrecht? Een week nadat een soortgelijk geval voor het eerst door de media werd opgepikt, is een Ferrari die twee decennia geleden werd ontvreemd teruggevonden. Tot grote vreugde - en gewin - van de rechtmatige eigenaar.

Een week geleden vernamen we dat een Ferrari F512 M, in 1995 gestolen van F1-piloot Gerhard Berger tijdens de grand prix van San Marino, was teruggevonden. Deze week is een F40 opgedoken die in 2020 werd gestolen in de regio Modena. In een scenario een detectiveverhaal waardig, was het Art Recovery International, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het terugvinden van vermiste kunstwerken, dat de auto na jaren onderzoek vond. We weten niet waar de Ferrari F40 is gevonden. Wat we wel weten is dat hij werd teruggegeven, na een financiële overeenkomst tussen de huidige en de rechtmatige eigenaar.

Bingo!

De persoon van wie de auto was gestolen moest betalen om hem terug te krijgen, naast, natuurlijk, het ophoesten van een som voor het bedrijf dat zijn Ferrari heeft teruggevonden. Maar maak je geen zorgen om hem... Naast de emotionele voldoening om zijn prachtige Italiaanse auto terug te zien, krijgt de eigenaar een investering terug waar hij waarschijnlijk niet meer op rekende. Ten tijde van de diefstal was een Ferrari F40 in 2020 tussen de 200.000 en 300.000 euro waard. Vandaag schommelt dat bedrag tussen 2 en 3 miljoen euro. Zelfs rekening houdend met inflatie is dat een comfortabele waardestijging...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in