Porsche 993 Café Racer: het persoonlijke project van een getalenteerde liefhebber

3mnd geleden | Laurent Zilli

Iedere zichzelf respecterende Porsche-liefhebber kent het historische belang van de 550 Spyder. Ergens in Arizona heeft een liefhebber van het merk besloten om hem te gebruiken als inspiratie voor een uniek project.

Het project werd gelanceerd in 2020 en is nog niet helemaal klaar, maar de beelden laten zien dat het einde niet zo ver weg meer is. Volgens de eigenaar en maker van deze 993 Cafe Racer moeten er nog een paar details aan de buitenkant worden afgerond, en vooral het interieur, inclusief de op maat gemaakte deurpanelen, de stoelen en de dashboardafwerkingen, die serieus moesten worden aangepast na het verwijderen van de originele voorruit ten gunste van iets minimalistischers, in perfecte harmonie met de inspiratie, de 550 Spyder.

Handgemaakt

De auteur van dit prachtige eerbetoon begon met een Porsche 911 Cabrio uit 1995 (993-generatie, uiteraard), waarvan hij bijna alle carrosseriepanelen, de softtop en het mechanisme en natuurlijk de voorruit verwijderde. In feite zijn alleen de voorspatborden en verlichtingselementen overgebleven. Vervolgens bouwde hij het nieuwe stalen koetswerk met de hand om het slanke, elegante silhouet van de Spyder te evenaren. De achterbumper uit composiet is ook door de eigenaar gemaakt en de voorbumper is afkomstig van een 993 Turbo. De creatie van de velgen in retrostijl, met centrale moer, vertrouwde hij tot slot toe aan specialisten. Deze Porsche 993 Café Racer is het werk van een sublieme liefhebber en is alvast niet te koop.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in