Een oogverblindende ‘schuurvondst’ in hartje Brussel

2mnd geleden | Laurent Zilli

Een twintigtal Italiaanse en Duitse sportwagens uit de jaren 70 tot 90, zijn uit hun Brusselse schuur gehaald waar ze al een tijdje stonden te slapen.

Meestal staan ze op een landgoed in een chique Parijse buitenwijk of in een vergeten schuur in het centrum van de VS. In dit geval stonden er 22 auto's in een hangar midden in Brussel. Het waren allemaal Porsches en Ferrari's, met een hoog percentage Testarossa's, hun evoluties (512 TR en F512 M), en nakomelingen met hun V12 voorin, maar vooral wat waarschijnlijk het pronkstuk van deze collectie gaat worden: een 365 GTB, de allereerste wegauto van het merk met de motor achterin. De persoon die verantwoordelijk is voor de validering van deze auto's zegt dat er slechts een handvol in deze kleur bestaan en dat dit waarschijnlijk de enige ter wereld is die in zo'n opmerkelijke staat van bewaring verkeert.

Onder dak

In tegenstelling tot de typische "schuurdeur", die wordt blootgesteld aan de elementen en/of nestelende knaagdieren, werden deze auto's overdekt bewaard in een gesloten magazijn. Daardoor zijn de carrosserieën en interieurs vrijwel onberispelijk en zijn al deze auto's na een goede mechanische revisie klaar voor de weg (en voor de verkoop). Voor de goede orde: deze auto's behoorden blijkbaar toe aan een industrieel die België enkele jaren geleden had verlaten en zijn collectie had achtergelaten. Het was op zijn verzoek dat de auto's uit hun lange winterslaap werden gehaald om te worden verkocht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in