Mercedes verhuurt haar museumstukken voor de Mille Miglia

4mnd geleden | Laurent Zilli

Je kunt deelnemen aan de Mille Miglia aan het stuur van een Mercedes 300 SL, zelfs als je er geen bezit. Maar het kost je wel zoveel als een nieuwe S-Klasse.

In de aanloop naar Kerstmis heb je misschien overwogen om zo'n cadeaubox te schenken met daarin een rijcursus op een circuit. Peanuts vergeleken met de 'cursus' die Mercedes aanbiedt. De fabrikant heeft besloten om drie exemplaren van de 300 SL uit het museum te halen en te laten deelnemen aan de volgende editie van de legendarische 1000 Miglia-race, die van 11 tot 15 juni plaatsvindt. Achter het stuur? Dat kan. Onder een paar voorwaarden.

25 tot 80 jaar oud

Allereerst moet je tussen 25 en 80 jaar oud zijn. Je moet ook minstens vier jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. En je moet een medische verklaring overleggen waarin staat dat je lichamelijk in staat bent om aan de race deel te nemen. Want ook al wordt er niet van je verwacht dat je de 1.597 kilometer in tien uur aflegt, zoals Stirling Moss deed in 1955, de 1000 Miglia is nog steeds behoorlijk veeleisend op fysiek vlak. En we kunnen je ook uit ervaring vertellen dat een 300 SL Gullwing die in een goed tempo over kleine weggetjes rijdt een zekere mate van oplettendheid vereist. O, en nog een laatste voorwaarde om geselecteerd te worden door Mercedes: het betalen van het inschrijfgeld van 150.000 euro, dat toegang, technische assistentie, accommodatie, stewardship en een professionele piloot als navigator omvat. Ja, dat is erg duur. Maar het is een stuk minder dan het kopen van een Mercedes 300 SL, die voor zevencijferige prijzen wordt afgehamerd.

Registratie: www.mercedes-benz.com/en/vehicles/mercedes-benz-classic/1000-miglia-experience-classic/ 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in