Deze BMW M3 vermomt zich als de Volvo die nooit bestond

3mnd geleden | Laurent Zilli

Passie zet mensen soms aan tot vreemde dingen. In de auto-industrie kan dit zich uiten in het mengen van twee werelden die zo verschillend zijn als de BMW's van de jaren 90 en de Volvo's van de jaren 60.

In de categorie automobiele schizofrenie is het voorbeeld van vandaag indrukwekkend. De Land Rover op een Jeep-chassis waar we het kort na Kerstmis over hadden, we begrijpen de link. De Porsche Boxster verkleed als VW Kever, idem dito. Maar hier... is er geen link met het tijdperk, de autogroep, de stijl... Het is gewoon een Volvo-liefhebber die de best mogelijke basis heeft gekozen om een replica te bouwen van een concept car die nooit in serie is geproduceerd door het Zweedse merk.

M-vermogen

Deze concept in kwestie heette de Volvo 162 en was een coupéversie van de 164 grand tourer die Volvo in 1968 op de markt bracht. Wie zou vermoeden dat achter deze grondig (en briljant) gewijzigde carrosserie de BMW M3 van de E36-generatie (1992) schuilt? En dat is niet de enige 'kleine verandering' die de eigenaar heeft aangebracht, want onder de motorkap heeft hij de zescilinder van de M3 vervangen door de 5,0 liter-V8 van de M5 E39 (1998). Deze laatste levert in zijn standaarduitvoering bijna 400 pk en het is niet uitgesloten dat onze man daar ook iets aan veranderd heeft. Dat wordt nog een verrassing als het licht op groen springt...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in