De Volkswagen Golf wordt 50 in 2024: een jaar vol feestelijkheden in het vooruitzicht!

3mnd geleden | Nicolas Morlet

De Golf, die al vier decennia de scepter zwaait op de Europese markt, viert in 2024 zijn vijftigste verjaardag. Volkswagen viert dit in stijl met een groot aantal evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.

Mei 1974: de wereld ontdekt de Volkswagen Golf. Een compacte hatchback die de Kever moet vervangen. Vijftig jaar en acht generaties later kunnen we alleen maar blij zijn met het succes van de Golf, waarvan er meer dan 37 miljoen exemplaren zijn verkocht en die tussen 1983 en 2021 vrijwel onbetwist heerste over de Europese automarkt!

2024: het jaar van de Golf

De viering van zo'n belangrijke verjaardag wordt logischerwijs opgeluisterd door evenementen in heel 2024. Volkswagen Classic, de tak die zorgt voor het behoud van historische voertuigen binnen het merk, zal emblematische Golf-modellen uit de Volkswagen-collectie het hele jaar door vergezellen naar verschillende evenementen. Van 31 januari tot 4 februari 2024 zullen de generaties I tot en met VII van de Golf te zien zijn op de Rétromobileshow in Parijs. Vervolgens presenteert Volkswagen van 2 tot en met 4 februari 2024 een Golf I en de unieke concept car EA 276 - de voorloper van de Golf uit 1969, ontwikkeld in Wolfsburg - op de Bremen Classic Motorshow.

En een nieuwe Golf!

In 2024 presenteert Volkswagen ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag de evolutie van de achtste generatie Golf. Naast de gebruikelijke cosmetische veranderingen krijgt deze evolutie nieuwe rijhulpsystemen en nieuwe motoren. En hij zal profiteren van een vernieuwd infotainmentsysteem. Misschien zien we de terugkeer van de fysieke knoppen die de CEO van het merk beloofde? Het antwoord volgt over een paar weken...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in