Ferrari heeft een patent ingediend voor een verplaatsbare bestuurdersplaats

2mnd geleden | Laurent Zilli

Dagelijks links (of rechts) rijden, maar jezelf in het midden plaatsen voor track days? Geen noodzaak meer om twee auto's te kopen, tenminste als Ferrari zijn idee kan verwezenlijken.

Ferrari heeft recentelijk een hele reeks patenten ingediend, en in tegenstelling tot degene waarin sprake is van het vervangen van het stuur en de pedalen door een joystick of de carrosserie die kan worden aangepast aan de rijstijl (ja, echt waar!), is dit idee één van de minst onwaarschijnlijke. Het idee is inderdaad om de pedalen, de stoel en het stuur te groeperen in een "geïntegreerd wieg", dat over rails zou kunnen bewegen en zo verschillende rijposities in het interieur mogelijk zou maken.

Drive by wire

Het mogelijk maken voor de bestuurder om zich links, rechts of in het midden van de auto plaats te nemen, betekent natuurlijk dat zijn bedieningselementen geen mechanische verbinding meer zouden hebben met de componenten van de auto (motor, stuurinrichting, remmen), en dat Ferrari's dus zouden overgaan op volledige "Drive by Wire". Hoewel het niet onmiddellijk zal gebeuren, is het in ieder geval een pad waar de gehele auto-industrie naar op weg is. Wat het verhaal niet vertelt, is wat er gebeurt met de passagiersstoel wanneer de bestuurdersplaats naar het midden wordt verplaatst...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in