Ferrari F40 met vreemde proporties...

3mnd geleden | Laurent Zilli

Raak je scherm niet aan! Als deze F40 een beetje vervormd lijkt, is dat niet te wijten aan het scherm van je apparaat, maar aan de milde waanzin van een Japanse specialist in extreme tuning...

Deze specialist heet Liberty Walk en staat bekend om zijn buitenissige creaties en vooral om het feit nergens voor terug te deinsen. Zeer recent werden mythes geviseerd zoals de Lamborghini Countach en vooral de Ferrari F40. Wat je hier ziet is niet de F40, maar een replica van een Kei-auto. In dit geval een Autozam AZ-1.

64 pk

Een snelle les voor leken: Kei car verwijst naar de kleinste categorie 'echte' auto's in Japan. Zei je de Twingo 1? Veel kleiner dan dat. De auto die we hier als basis gebruiken, heeft wel een sportief dna om de transformatie te rechtvaardigen. De Autozam AZ-1, die van 1992 tot 1994 door Mazda op de markt werd gebracht, is namelijk een kleine coupé (3,3 meter lang) met een centraal achterin geplaatste motor, die destijds bekend stond om zijn zeer innemende en leuke rijgedrag. Dit ondanks een kleine Suzuki-motor, een driecilinder-turbobenzine van 660 cc met een vermogen van maar liefst 64 pk. Wat vind je ervan? De kit kost ongeveer 22.000 euro, exclusief gesmede velgen, die nog eens 14.000 euro extra kosten. En dan moet je ook nog een AZ-1 vinden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in