Deze Ferrari Testarossa wordt binnenkort verminkt in Nederland

4mnd geleden | Laurent Zilli

Als hij klaar is, zal deze auto toetreden tot een club die Ferrari nooit heeft ingewijd en die maar heel weinig leden telt: die van de 'topless' Testarossa’s.

Op één uitzondering na, een uniek exemplaar gemaakt voor Gianni Agnelli, decennialang de emblematische baas van Fiat, heeft Ferrari de bovenkant van de Testarossa nooit verwijderd. Er zijn er echter een handvol, gemaakt door externe specialisten, waarvan sommige echte technische hoogstandjes zijn. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het allemaal cabrio’s van het type roadster zijn. Deze wordt anders.

Targa

De Britse eigenaar van deze auto wil er iets van maken in de Ferrari-traditie van de jaren 80 en 90: een Targa. De taak is toevertrouwd aan Niels van Roij Design, een relatief jong Nederlands bedrijf in de wereld van koetswerkbouw (opgericht in 2012), maar dat al een aantal interessante projecten op zijn naam heeft staan, zoals een driedeurscoupéversie van de Range Rover en breakversies van Rolls-Royce en Tesla. Eén klein probleempje: Ferrari heeft er een hekel aan als haar auto's verkeerd worden voorgesteld en kan zich juridisch nogal overgevoelig opstellen. Daarom is er geen Ferrari-logo te zien op de afbeeldingen en verwijst het persbericht simpelweg naar "een twaalfcilinder-sportwagen uit de jaren 80". Reken er in ieder geval op dat we je het eindproduct zullen laten zien.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in