Retrobodykit voor de Alfa Romeo Giulia: genoeg of meer?

6mnd geleden | Laurent Zilli

Deze stylingkit, die in 2022 als concept werd gepresenteerd, transformeert de huidige Giulia in een Giulia uit de jaren zestig. Hij is vanaf nu te bestellen, maar is hij ook geslaagd?

Het bedrijf ErreErre Fuoriserie uit Turijn heeft zojuist zijn eerste 'werk' officieel gepresenteerd op de Bologna Historic Car Show. Het bestaat uit een bodykit die een huidige Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio omtovert tot een object dat doet denken aan het ontwerp van zijn legendarische voorvader. Het idee is mooi, maar de uitvoering roept vragen op.

Overbelasting

Als je de auto vooraan ziet, lijkt alles in orde. De vier koplampen, de zeer horizontale motorkap, de grille en het opnieuw geïnterpreteerde wapenschild... Het doet zijn ding. Maar zodra je hem vanuit andere hoeken bekijkt, ontspoort het. Het is begrijpelijk dat het de bedoeling was om het hoekige, rechtlijnige design van de Giulia uit 1962 te doen herleven. Maar met hun poging vervallen de ontwerpers in een karikatuur en het eindresultaat is een overladen, ongeraffineerd object, helaas ver verwijderd van de sobere elegantie van de originele auto. ErreErre Fuoriserie is van plan om 33 exemplaren van hun 'visie' op de Giulia te verkopen. Zijn er liefhebbers?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in