De Bentley Blower keert terug naar het circuit

2mnd geleden | Laurent Zilli

Herbouwd volgens de exacte specificaties van de auto uit 1929, zal de Bentley Blower 4½ deze zomer doen waarvoor hij geboren is: enduranceracen.

In 2019 had Bentley ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan de bouw van twaalf uitzonderlijke auto's aangekondigd. Zoals Aston Martin en Jaguar al hadden gedaan, begon het merk uit Crewe op zijn beurt aan een Continuation-avontuur, dat erin bestaat een mijlpaalauto identiek te reproduceren met behulp van de technieken van toen. De door Bentley gekozen auto is de Blower 4½ Litre, een legendarische concurrent die een van Bentleys zes Le Mans-overwinningen behaalde in het beroemde Bentley Boys-tijdperk.

Nulauto

Er zijn twaalf van deze 'nieuwe' Blowers gepland, waarvan er al acht zijn afgeleverd aan gelukkige klanten. De 'nulauto' van Bentley, die werd gebruikt om het bouwproces te valideren, zal daarom de komende maanden het goede voorbeeld geven en deelnemen aan drie historische uithoudingsraces, waaronder de Le Mans Classic van 29 juni tot 3 juli en de 6 Uren van Spa van 28 tot 30 september. Bentley zegt dat de auto grondig is getest voor deze evenementen, waaronder een zes uur durend 'racetempo' op Goodwood. Het bedrijf zegt ook dat het alle eigenaren van Blower Continuation uitnodigt om hun auto naast deze nulauto in te schrijven. We zullen zien hoeveel er gehoor geven aan deze oproep.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in