Citroën viert 75 jaar ‘Geit’

2mnd geleden | Laurent Zilli

Op 7 oktober blaast de ‘Geit’ zijn kaarsjes uit en ter gelegenheid daarvan organiseert Citroën een tentoonstelling over de auto die Frankrijk (en nog veel andere landen) op wielen zette.

Op 7 oktober 1948 ontdekten de bezoekers van het Autosalon van Parijs een rudimentair machientje dat al in de late jaren 30 was bedacht en waarvan het ontwerp tot het einde van de Tweede Wereldoorlog zorgvuldig verborgen werd gehouden voor de Duitsers. De Citroën 2CV, gebaseerd op het TPV-concept (Très Petite Voiture), met zijn eenvoudige en vernieuwende design, zijn ogenschijnlijke fragiliteit waarachter een ongelooflijke robuustheid schuilging en zijn betaalbare prijs, zou een revolutie teweegbrengen in het autolandschap in Frankrijk en ver daarbuiten.

Tot ziens in Aulnay-sous-Bois

Op zaterdag 7 oktober nodigt Citroën alle 2CV-fans, en meer in het algemeen alle autoliefhebbers en zelfs nieuwsgierigen, uit in het Conservatoire Citroën in Aulnay-sous-Bois. Vanaf 10.00 uur 's ochtends kunnen bezoekers 75 ‘Geiten’ bewonderen en praten met de privéverzamelaars die ze met veel liefde hebben onderhouden en/of gerestaureerd. Het is ook een gelegenheid om het conservatoire te bezoeken, waar 250 voertuigen staan die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van Citroën.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in