Citroën lanceert reisplanner om elektrisch reizen makkelijker te maken

8mnd geleden | Maxime Pasture

Citroën lanceert e-Routes by Free2move Charge. Deze applicatie maakt het makkelijker om lange elektrische ritten te plannen.

Elektrische ritten kunnen soms een heel gedoe zijn of vereisen in het beste geval een serieuze planning vooraf. Fabrikanten zijn zich hier terdege van bewust en komen steeds vaker met oplossingen om gebruikers van elektrische voertuigen te helpen.

Real-time data-uitwisseling

e-Routes vertrouwt op een krachtig routeringsalgoritme, real-time analyse van voertuiggegevens en een verbonden navigatiesysteem om een betrouwbare, gepersonaliseerde planningsoplossing te bieden die real-time, schaalbaar beheer van ritten en opladen mogelijk maakt. Concreet houdt het in dat het algoritme de meest geschikte route op basis van de locatie van de oplaadstations, hun kwaliteit (aantal en kenmerken van de terminals in elk station, enz.) en vooral hun beschikbaarheid (informatie over beschikbare oplaadpunten, in gebruik of buiten gebruik). Er wordt een verbinding tot stand gebracht met de auto om de nodige gegevens in realtime uit te wisselen, zoals de laadstatus van de accu, het energieverbruik, de laadmodus en de luchttemperatuur, om specifieke indicaties te geven zoals de verwachte actieradius en het laadniveau bij aankomst.

De e-Routes-applicatie, die beschikbaar is met Android Auto en Apple CarPlay, wordt vanaf oktober uitgerold. De applicatie maakt al deel uit van het 'Connect Plus'-pakket, dat gedurende 12 maanden gratis beschikbaar is voor alle nieuwe kopers van de ë-C4 en ë-C4 X. Na het eerste gebruiksjaar is een abonnement nodig.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in