Mercedes bereidt een 100% elektrische G-Klasse op miniformaat voor

1w geleden

De eerste elektrische G-Klasse wordt deze maand onthuld op de Auto Show China in Peking, maar begin 2027 komt er ook een 'babyversie' van Mercedes' legendarische SUV op de markt.

Na de versies door AMG en Maybach krijgt de G-Klasse ook een kleinere variant. Dit is het resultaat van de wens van Mercedes om de SUV-familie uit te breiden en te profiteren van de bestaande populariteit van het voertuig. Deze 'baby'-G-Klasse zal ook 100% elektrisch zijn en betaalbaarder worden dan de traditionele G-Klasse. Aanvankelijk leek het alsof de 'baby'-G-Klasse op het CLA-platform zou staan, maar dat zal niet het geval zijn. Deze info is bevestigd door Markus Schäfer, Director of Technology bij Mercedes.

Echte elektrische 4x4

Hoewel de meeste eigenaren van deze SUV hem in de stad zullen gebruiken, benadrukt Mercedes dat de G-Klasse ‘mini’ ontworpen zal worden voor offroadgebruik.  Hij zal in ieder geval meer terreincapaciteiten hebben dan de GLB, die aanvankelijk ook soms de 'baby'-G-Klasse werd genoemd. Een echte 4x4 dus, maar ook 100% elektrisch! Mercedes kondigt een actieradius van 750 kilometer aan, gebaseerd op een 800-voltarchitectuur en een snellaadcapaciteit tot 250 kW om in 15 minuten op te laden tot een actieradius van 400 kilometer.

Een prijs is er nog niet, maar de productie start in 2026, met een marktintroductie in 2027.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in