Update voor Mercedes G-Klasse

4w geleden | Laurent Zilli

De huidige generatie van de G, die in 2018 werd gelanceerd, krijgt zijn eerste grote update, in aanloop naar de op til zijnde elektrische versie. Het iconische uiterlijk is gelukkig intact gebleven.

De Mercedes G-Klasse, een icoon van het 4x4-wereldje en van autorijden in het algemeen, is een tijdloos voertuig zoals er maar weinig zijn. En hoewel hij is geëvolueerd van een relatief rustiek voertuig tot een archetype van ongeremde luxe, heeft hij nooit de essentie van zijn dna verloren, namelijk offroadcapaciteiten die tot de beste van de markt behoren. Twee van de nieuwe functies in deze update verbeteren deze offroadervaring nog verder. Ten eerste is er de adaptieve pilootgestuurde ophanging, die nu standaard is in plaats van optioneel. Daarnaast is er de 'transparante motorkap', die op het centrale scherm een virtueel beeld weergeeft van wat er zich onder de voorkant van de auto bevindt.

Een V8 minder

De G-Klasse 2024 is ook voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen van het merk, zoals het MBUX-multimediasysteem en een navigatie met augmented reality. De ontwikkeling van de elektrische G komt deze benzineversies ten goede, in de vorm van verbeterde geluidsisolatie en een kleine dakspoiler die de - stop met lachen - aerodynamica optimaliseren. Tot slot worden de twee beschikbare benzinemotoren nu gecombineerd met een microhybridesysteem van 48 volt. Dit is de enige verandering voor de G63 AMG, die zijn 585 pk sterke 4 liter-V8 behoudt. De G500 daarentegen neemt afscheid van zijn V8 ten gunste van een 3 liter-zescilinder-in-lijnmotor, goed voor 460 pk en 560 Nm. Met dit alles, en de toevoeging van rijhulp die hij voorheen niet had, kan de Mercedes G-Klasse er nog eens tegen voor tien jaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in