Mercedes E-Klasse: break met gigantische bagageruimte

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Mercedes en breaks kennen een lange en succesvolle geschiedenis. Ook de nieuwe E-Klasse is nu verkrijgbaar als break, al enkele weken na de berline.

Als een waar instituut binnen het gamma behoudt de E-Klasse Break zijn bijzonder elegante lijnen, terwijl hij de esthetische codes van het nieuwe model integreert, te beginnen met de koplampunits en achterlichten met hun kenmerkende lichtsignaturen. De voorkant is volledig identiek aan die van de berline, net als het interieur, het dashboard en de hightech-uitrusting. Hiertoe behoort ook een digitale smartphonesleutel die kan worden gedeeld met vrienden en familie.

Een ware bagagedrager

Natuurlijk voegt deze break nog veel meer praktische aspecten toe, te beginnen met een gigantische bagageruimte in overeenstemming met de goede gewoonte van zijn lijn: 615 liter op de versies met verbrandingsmotor. Voor de plug-inhybrides, waarvan de accu zich onder de achtervloer bevindt, blijft daar nog 460 liter van over. En het goede nieuws is dat de accu nu gelijkmatig is verdeeld, waardoor de vorm van de bagageruimte homogener is en dus praktischer in gebruik. Door de bank neer te klappen, neemt het volume toe tot 1.675 liter, en tot 1.830 liter op benzine- en dieselmodellen. Passagiers zouden ook moeten profiteren van iets meer ruimte dan in de vorige generatie, dankzij de ruim 2 centimeter extra wielbasis.

Stabiel onder alle omstandigheden

Een bijzonder kenmerk van deze break is dat hij standaard is uitgerust met luchtvering, voor een perfect veilige wegligging in alle omstandigheden, zelfs als hij beladen is.

Drie motoren stutten de lancering: de E200-benzine met een 2.0-liter van 204 pk; de E220d-diesel, een 2.0-liter van 197 pk; en de plug-inhybride E300e, een 2.0-liter met 312 pk. Dankzij de nieuwe batterij kan deze laatste tot 113 kilometer afleggen op zijn elektromotor alleen.

De auto komt in de herfst op de markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in