Auto van het Jaar 2024: de finalisten

5mnd geleden | Stephane Monsin

De jury van de Europese Auto van het Jaar heeft de 7 finalisten bekendgemaakt die meedingen naar de titel in 2024.

Na een aantal dagen niet minder dan 28 nieuwe auto's te hebben getest, hebben de 59 juryleden uit 22 Europese landen de zeven finalisten bekendgemaakt. En denk nu niet dat ze allemaal elektrisch zijn!

Niet allemaal 100% elektrisch!

Tot de finalisten behoren de nieuwe BMW 5 Reeks en de Toyota C-HR. De 5 Reeks is vertegenwoordigd met al zijn aandrijflijnen: benzine, diesel, plug-inhybride en elektrisch (i5). De Toyota C-HR is verkrijgbaar als plug-in en plug-inhybride. De Peugeot 3008 staat ook op de shortlist van zeven. Dit model, oorspronkelijk aangekondigd voor lancering als 100% elektrische auto in Europa, wordt in Frankrijk ook verkrijgbaar als mildhybride benzinemodel.

Een 100% Chinese finalist

De andere vier finalisten hebben allemaal een volledig elektrische aandrijflijn. Hiertoe behoort de BYD Seal, die concurreert met de Tesla Model 3. Dit is de eerste keer dat een Chinese auto op de shortlist voor Auto van het Jaar in Europa staat. De Volvo EX30, ook gebaseerd op een Chinees platform, is een andere kanshebber. Tot slot maken de familiale zevenzitter-SUV Kia EV9 en de Renault Scenic E-Tech Electric de lijst compleet.

De Auto van het Jaar 2024 wordt onthuld op het Autosalon van Genève, van 26 februari tot 3 maart 2024. Auto Trends is een van de medeorganisatoren van deze verkiezing.

Finalisten COTY/Auto van het Jaar 2024

BMW 5 Reeks

BYD Seal

Kia EV9

Peugeot E-3008/3008

Renault Scenic E-Tech Electric

Toyota C-HR

Volvo EX30

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in