Instapper van de Kia EV9 krijgt meer actieradius dan verwacht

5mnd geleden | Stephane Monsin

Na de lanceringsversies (zoals wel vaker niet de meest betaalbare) te hebben gepresenteerd, maakt Kia de prijzen en specificaties bekend van de instapversies van zijn elektrische familiewagen EV9. De aangekondigde autonomie is nu ook officieel en... interessanter dan verwacht!

Op zoek naar een elektrisch voertuig dat zes of zeven personen kan vervoeren? De Kia EV9 is een van de weinige kanshebbers in deze klasse. We hebben hem in juni al aan je voorgesteld. Deze keer onthult Kia het volledige gamma, met een aangename verrassing in petto: de instapversie met enkele motor, aanvankelijk aangekondigd met een actieradius van 541 kilometer, kan volgens de officiële WLTP-tests 563 kilometers afleggen. Deze 'Earth RWD' eenmotorige versie, die 203 pk naar de achterwielen stuurt, is ook nog eens de goedkoopste: 71.690 euro inclusief btw!

Kia EV9: drie versies

Nog steeds met een indrukwekkende batterij van 99,8 kWh kan de tussenversie 'Earth AWD' met twee motoren (vierwielaandrijving dus) en 384 pk 512 kilometer afleggen. De prijzen beginnen bij 75.990 euro inclusief btw.

De best uitgeruste 'GT Line AWD'-versie ten slotte is verkrijgbaar vanaf 80.890 euro inclusief btw.

Toegegeven, deze budgetten zijn nog steeds hoog voor particuliere klanten, maar dankzij de meervoudige configuraties met zes- en zeven zitplaatsen zou deze Kia EV9 een aantal professionals moeten aantrekken, niet in het minst dankzij de 100% fiscale aftrekbaarheid voor bedrijfswagens.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in