7 op de 10 verkochte Mercedes-auto's in België zijn nu geëlektrificeerd!

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Gisterenochtend presenteerde Mercedes zijn verkoopcijfers voor België voor 2023. Met een stijging van het aantal inschrijvingen met 20% staat Mercedes helemaal aan de voet van het podium, maar het zijn vooral de elektrificatiecijfers van de constructeur die verbluffend zijn: bijna 70% van de verkoop!

Mercedes is een van de snelst groeiende fabrikanten op het gebied van elektrische voertuigen. Het merk heeft nu negen 100% batterij-elektrische auto's (BEV) en... 43 oplaadbare hybrides (PHEV) in zijn catalogus. Deze modellen zijn duidelijk populair bij klanten, want in 2023 waren ze goed voor 69% van de 35.263 geleverde auto's. Dit cijfer wordt geholpen door het profiel van de klanten van de Duitse fabrikant, waarvan 70% bedrijfswagens zijn en 30% particulieren, inclusief zelfstandigen. Dit is een klantenbestand dat om fiscale redenen in de richting van geëlektrificeerde voertuigen wordt geduwd.

Mercedes in België: tot 77% geëlektrificeerd!

De cijfers zijn niettemin indrukwekkend, vooral omdat het aandeel van elektrische auto's in 2022 "slechts" 55% bedroeg. En de stijging is nog markanter voor puur elektrische auto's, waar het aandeel bijna is verdubbeld, van 14% naar 26% van het totaal in twaalf maanden.

In het compacte segment bestaat 30% uit BEV's (EQA en EQB) en 37% uit PHEV's (A-Klasse en CLA). In het middelgrote segment zijn EQC's, EQE's en EQE SUV's goed voor 21% en plug-inhybrides voor 57%. Het meest verbazingwekkende cijfer komt van de GLC, die 77% van zijn inschrijvingen registreert in plug-inhybride versies, waarvan bijna de helft (43%!) in diesel, een uniek aanbod op de markt.

Tot slot moet worden opgemerkt dat 50% van de auto's die Mercedes vandaag de dag verkoopt SUV's zijn en dat de AMG-sportmodellen nog steeds goed zijn voor 3,2% van het totaal.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in