De mood van Stéphane Lémeret : Is dat succes wel terecht?

11mnd geleden | Stéphane Lémeret

Op de bladzijden hiervoor serveren we een overzicht van de fratsen van Tesla, een autobouwer die "niet zoals de anderen" wil zijn. Zonder onnodig sarcastisch te zijn, zou ik zeggen: "Gelukkig zijn de anderen niet zoals Tesla…"

De lijst van redenen waarom ik nooit een auto van Elon Musk zou kopen is zo lang als een aprilmaand zonder zon. Hoe kan je zo lak hebben aan de wereld als je auto’s verkoopt die onbetrouwbaar zijn, slecht afgewerkt, oncomfortabel, die hun beloften van autonomie niet waarmaken of een ergonomie hebben die het niveau haalt van spotgoedkope Chinese auto's? En hoe kunnen ze bij Tesla beweren dat ze "de planeet willen redden" door niet-herstelbare batterijen te gebruiken, gemaakt met grondstoffen die onder erbarmelijke sociale en ecologische omstandigheden zijn gewonnen? Bovendien weten we ondertussen dat de boordcamera's de eigenaars filmen zonder hun toestemming en het onderwerp zijn van interne grappen!

Het is nog niets in vergelijking met het feit dat Elon Musk zelfeen video promootte die de wereld deed geloven dat echt autonoom rijden mogelijk was met een Tesla, ook al was het allemaal vervalst. Je zou er kunnen mee lachen, en denken “ach ja, die goede Elon heeft altijd wel wat nepnieuws in de aanbieding”, ware het niet dat het mensen het leven heeft gekost.

Je zou je afvragen of de Amerikaanse miljardair geen auto-destructieve neigingen heeft, want met al die strapatsen (ik denk ook aan Twitter of zijn …explosieve raket) loopt hij het risico geruïneerd te worden of zelfs in de gevangenis te belanden. En als het zo ver komt, dan raakt Tesla uiteraard serieus in nesten. Hoe het dan moet voor wie een Tesla heeft, als de constructeur op een dag failliet gaat? Dat kan natuurlijk elk bedrijf overkomen. Maar gezien de capriolen van zijn baas is het duidelijk dat het risico bij Tesla veel groter is dan in het geval van Toyota of Volkswagen. Reden te meer om nooit een Tesla te kopen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in