Tweede Luxembourg Classic Rally: mooie vooruitzichten!

1j geleden

Op 30 september en 1 oktober zullen een honderdtal equipes aan het stuur van hun old- of youngtimer de schatten van het Groothertogdom ontdekken.

"Ik heb dit soort rally's altijd leuk gevonden, omdat ik al verschillende keren heb deelgenomen aan de Silvretta Classic, de Paul Pietsch Classic en de Sachsen Classic met mijn Fiat 131 Abarth, allemaal georganiseerd door de teams van Motor Presse Stuttgart", legt Ed Goedert, de "vader" van de Luxembourg Classic, uit aan Automoto Magazine.

Ed Goedert, die het Groothertogdom op zijn duimpje kent, reisde door het land met Harald Koepke, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de rally's. Deze laatste raakte meteen gecharmeerd. Hij vond vooral de routes rond Kautenbach erg mooi. Op een bepaald moment vonden in Luxemburg niet minder dan 26 klimkoersen plaats. Jacky Ickx nam deel met een Cortina-Lotus. Bij de finish van de eerste Luxembourg Classic vorig jaar waren de deelnemers unaniem: de wegen zijn prachtig met een perfect wegdek, er is weinig verkeer en de mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij.

Voor de tweede editie zal de start van de eerste dag plaatsvinden vanaf de parkeerplaats van het Parc Hôtel, in Dommeldange, in de richting van de Oesling zonder hoger te gaan dan Wilwerwiltz. De rally gaat door het oosten, via Rosport, en zal de hele streek rond Osweiler en Dickweiler doorkruisen. De deelnemers krijgen verder de kans om op het Goodyear-circuit te rijden.

De tweede dag zal verder naar het westen plaatsvinden alvorens af te dalen naar de Minette met onder meer een regelmatigheidstest op de kartingbaan van Mondercange. De lunchpauze vindt plaats in het domein met thermen in Mondorf. De finish 's middags bevindt zich aan het Groothertogelijk Paleis.

Info & inschrijving: https://event.motorpresse.de/luxembourg-classic/

Copyright foto: Motor Presse Stuttgart

Tags: Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in