Dit Franse juweel heeft al vijftig jaar het licht niet gezien

1j geleden | Laurent Zilli

Het is een echt stukje auto-erfgoed dat net is opgegraven in een Engelse schuur. Deze Facel Vega HK500 heeft vijftig jaar verborgen geleefd.

Deze barn find is een droom die uitkomt voor alle liefhebbers van klassieke auto's. En deze is écht bijzonder, al was het maar vanwege het model waar we het over hebben. Aangezien het Franse prestigemerk Facel Vega maar tien jaar heeft bestaan (1954-1964), is het zeldzamer om er een te vinden dan welke Ferrari of Maserati dan ook. De HK500, geproduceerd in 490 exemplaren tussen 1958 en 1961, was een GT-coupé die concurreerde met de Ferrari 250 GTE, Maserati 3500 GT en Aston Martin DB4. Met zijn weelderige interieur, metalen dashboard met uniek houteffect en Chrysler V8-motor was de HK500 een topper van wereldklasse. Beroemde eigenaren waren onder meer Pablo Picasso, Ava Gardner, de legendarische coureur Stirling Moss, Ringo Starr, Tony Curtis, Maurice Trintignant en François Truffaut.

Geen minimumprijs

Het door H&H Classics aangeboden exemplaar (zonder minimumprijs) werd afgelopen februari gevonden en zorgvuldig uit zijn hol gehaald. Voor ons, continentale Europeanen, is zijn enige gebrek het stuurwiel aan de verkeerde kant. Maar hij is compleet, en te oordelen aan de foto's heeft deze lange opsluiting de schade van de tijd aan de carrosserie en het interieur beperkt. We zullen niet zeggen dat er niets anders opzit dan de auto te polijsten, de banden op te pompen en er weer een accu in te zetten, maar de koper zal niet geconfronteerd worden met de onmogelijke zoektocht naar onderdelen, die voor zo'n zeldzame auto praktisch onmogelijk te vinden zijn. Een prachtig restauratieproject. Binnenkort rijdt een van de mooiste Franse auto's uit de geschiedenis weer op de weg.

Tags: Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in