Deze Toyota is de duurste in de geschiedenis van het merk

1j geleden

De Toyota 2000 GT is uiterst zeldzaam en gewild. En nog begeerlijker in zijn race-uitvoering. Dit is waarschijnlijk wat kopers op een Amerikaanse veiling motiveerde.

De Toyota 2000 GT, geïntroduceerdin 1965, was het Japanse antwoord op de Jaguar E-Type. Met een zescilindermotor van slechts 2 liter en 150 pk, was hij technisch zeer modern, met bijvoorbeeld een vijfversnellingsbak en een sperdifferentieel. Door een gebrek aan inlevingsvermogen buiten het land van oorsprong verkocht Toyota de 2000 GT echter zeer slecht. Zijn prijs lag te hoog.

Met maar 351 geproduceerde exemplaren is het nu een zeer gewild verzamelaarsobject geworden dat gewoonlijk rond één miljoen euro opbrengt. Het exemplaar dat door Gooding & Co werd aangeboden, is nog zeldzamer. Het is een van de drie auto's waarmee in de VS werd geracet door de beroemde coureur en tuner... Carroll Shelby, bekend van zijn beroemde Cobra en Mustangs.

Deze auto, de eerste van drie modellen gemaakt voor de racerij, trok de aandacht van verschillende liefhebbers. De meest onversaagde dreef het bod op tot het astronomische bedrag van 2.290.550 euro. Daardoor is dit de duurste Japanse auto uit de geschiedenis!

Tags: Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in