Autoworld viert de Kever in februari en maart

2j geleden

Februari en maart zijn gereserveerd voor de Kever in Autoworld. Dit jaar vormt geen uitzondering, met een tijdelijke tentoonstelling in de kleuren van de beroemde Volkswagen. Het hoogtepunt van deze viering is de Love Bugs Parade, een massale bijeenkomst van liefhebbers op de Esplanade du Cinquantenaire, vlak voor het Brusselse museum.

Meer dan een retrospectieve van een van de meest emblematische modellen van de autoproductie, wil Autoworld de band tussen gepassioneerde eigenaars en hun Kever in de verf zetten door hen de mogelijkheid te bieden hun eigen wagens, waarvan sommige uniek zijn, tentoon te stellen.

Onder de modellen die in de schijnwerpers staan, zijn de Type 1 van Thomas, een van de allereerste Kevers die in België verkocht werden, de 'Choupette' ('Herbie' in de originele versie) van Ivo, een replica van de beroemde auto uit de Disney-filmreeks, en de avontuurlijke Kever uit Afrika-expedities, in bruikleen van Galerij D'Ieteren. De tentoonstelling loopt van 5 februari tot 27 maart.

Love Bugs Parade

Zoals elk jaar komen op de zondag die het dichtst bij Valentijnsdag ligt (13/02) 200 Kever- en Combi-eigenaars samen nabij de Heizelpaleizen om hun voertuigen van alle leeftijden en kleuren te tonen. De start is een rit in konvooi door de straten van de hoofdstad om 14.00 uur.

Tags: Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in