Batterijveroudering: een gecertificeerd hulpmiddel

10mnd geleden | Maxime Pasture

Moba, de gezondheidspas voor gebruikte elektrische auto's, is vanaf heden gecertificeerd door de European Car Resale Association. Dit bevestigt het belang van deze tool op een moment dat elektrische auto's gestaag marktaandeel winnen.

Bij elke opeenvolgende lading gaat de staat van de cellen, de bestanddelen van een batterij, onvermijdelijk achteruit. Beschadigde cellen kunnen niet langer optimaal energie opslaan en afgeven, wat in het geval van een elektrische auto een verlies aan actieradius betekent. De gezondheidstoestand, of SoH (State of Health) zoals het in elektromobiliteitsjargon heet, is een manier om de "versheid" van de cellen te bepalen als een percentage van hun optimale staat. En dit is een van de belangrijkste factoren bij de doorverkoop van een elektrische auto!

Professioneel of particulier aanbod

Het ideale instrument om de toestand van een batterij van een elektrische auto te diagnosticeren is Moba. Onlangs gecertificeerd door CARA Europe, de Europese vereniging voor de doorverkoop van auto's, wordt Moba meer dan ooit noodzakelijk. Het stelt professionals in staat om toekomstige kopers te overtuigen van de goede staat van de batterij, maar ook particulieren kunnen de gezondheidstoestand van de batterij van hun elektrische voertuig controleren.

Bent u een particulier? Hier vindt u meer informatie: https://get-moba.com/autotrends/

Bent u een autoprofessional? Hier vindt u meer informatie: https://get-moba.com/packs-pro/

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in