Waze integreert nieuwe (waardevolle) functies

1mnd geleden | Quentin Pannaud

Waze is een gemeenschappelijke navigatie-app waarmee gebruikers gevaren of incidenten langs hun route kunnen melden. De nieuwe update breidt de mogelijkheden nog verder uit.

Sinds 2008 en de lancering van de allereerste versie groeide Waze uit tot een onmisbare navigatie-app voor telefoons. Het is er zelfs in geslaagd om Google uit te dagen, wiens applicatie Maps voordien het baken was: de Amerikaanse techgigant kocht Waze op in 2013! Zijn geheim? Een samenwerkingsformat waarmee elke gebruiker gevaar kan melden of anderen kan waarschuwen voor obstakels op hun route. Het is een unieke functie waarmee de applicatie voortdurend de voorgestelde routes kan aanpassen om hindernissen onderweg te voorkomen en het verkeer vlotter te laten doorstromen.

Steeds betere functies

Je kunt de applicatie inzetten om je te laten waarschuwen voor een stilstaand voertuig, een dier aan de kant van de weg, een afgesloten weg, een stuk weg met flitspalen, enzovoort. De applicatie is voortdurend in ontwikkeling en voegt regelmatig nieuwe functies toe, waarvan de meest recente de systematische waarschuwing voor spoorwegovergangen en lage-emissiezones (in Frankrijk) is, of het anticiperen op tunnels om te voorkomen dat je je internetverbinding verliest en dus je begeleidingsinformatie. Er is nu een nieuwe update beschikbaar. Deze maakt het mogelijk om gevaarlijke bochten en illegale verkeersdrempels te signaleren, een ware ergernis voor automobilisten omdat veel van deze verkeersdrempels niet de juiste hoogte hebben. Deze update (enkel voor de nieuwste versies van iOS en Android op je telefoon) maakt het ook makkelijker om flitszones te melden, de promo’s van tankstations te delen en te waarschuwen voor slechte weersomstandigheden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in