4 tips om geld te besparen op onderhoud

1mnd geleden

Hoe kun je besparen op zowel werkuren als de onderdelen die je nodig hebt voor je volgende onderhoudsbeurt? Ontdek het met onze 4 tips.

1. Zorg goed voor je auto

Een van de beste manieren om te voorkomen dat je onderhoudsfactuur de pan uit rijst, is gewoon door het op tijd te doen. Dit voorkomt onaangename verrassingen door onderdelen die aan vervanging toe waren te vernieuwen voordat het te laat is, voordat ze kapot gaan en meer schade aanrichten dan nodig. Wacht in dezelfde trend niet tot je naar de garage gaat om de verschillende vloeistoffen van je motor te controleren. Door de olie, remvloeistof en koelvloeistof te controleren, voorkom je onaangename verrassingen wanneer je de volgende keer naar de garage bolt.

2. Gebruik de concurrentie

Een andere manier om een paar euro te besparen op je onderhoudsfactuur is gewoon door de concurrentie te laten spelen. Kijk zowel bij de officiële dealers als bij de franchisenemers en kleine garages in je buurt om te zien wie je de beste deal biedt. Aarzel daarbij niet om hun prijzen door te spelen aan de concurrentie. Wie weet geeft een van hen je korting om je als klant te behouden of om je als nieuwe klant te winnen...

3. Doe het zelf

De beste manier om de onderhoudskosten van je auto in de hand te houden is door het zelf te doen. Tegenwoordig hoef je geen professionele monteur te zijn of een brug thuis te hebben om je auto zelf te onderhouden. Sommige bedrijven laten je professionele apparatuur huren en bieden je zelfs het advies van een echte monteur, zodat je zelf je auto kunt onderhouden onder dezelfde omstandigheden als wanneer je naar een garage zou gaan: wij noemen dit in mooi Engels de ‘self-garage’! Het enige verschil is dat jij je handen vuil maakt, en niet een monteur...

4. Internet- of tweedehandsonderdelen

Als je niet kunt besparen op werkuren door je auto zelf te onderhouden, kun je altijd een paar euro besparen op de benodigde onderdelen. Kijk hiervoor op betrouwbare websites of bij je plaatselijke garage om deze onderdelen tweedehands te vinden. Maar let op: sommige garages bieden betere kortingen dan die op internet. Daarom is het een goed idee om de feiten op een rijtje te zetten, rond te shoppen en offertes aan te vragen voordat je je vierwieler aan de eerste de beste toevertrouwt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in