5 tips voor zorgeloos gebruik van elektrische auto's bij koud weer

4mnd geleden | Nicolas Morlet

De groeiende populariteit van elektrische auto's dwingt gebruikers om nieuwe gewoonten aan te nemen met hun voertuigen. Vooral bij koud weer, dat de actieradius aanzienlijk kan beperken. Hier zijn 5 tips om zorgeloos de winter door te komen in een elektrische auto!

1. Verwarm het passagierscompartiment voor als de stekker in het stopcontact zit

Het verwarmen van het passagierscompartiment bij lage of negatieve buitentemperaturen kost enorm veel energie, die dan niet meer gebruikt kan worden voor de te rijden afstand. Door het interieur voor te verwarmen wanneer de stekker van de auto in het stopcontact zit, wordt energie uit het stopcontact gebruikt en wordt de impact op de actieradius van de auto geminimaliseerd. Bij de meeste modellen kan dit ook worden gedaan zonder de kou in te gaan, rechtstreeks via de app die op de auto is aangesloten, wat bijna systematisch is bij elektrische modellen.

2. Geef voorkeur aan verwarmde stoelen

Of je nu hebt voorverwarmd of niet, de beste manier om de impact van verwarming op de actieradius te verminderen is te kiezen voor verwarmde stoelen in plaats van blazers of airconditioning. Het gevoel van warmte zal directer en aangenamer zijn en de energiebesparing kan oplopen tot 25%!

3. Programmeer het opladen

Niet alleen het passagierscompartiment heeft warmte nodig. Dat telt ook voor de batterij wil ze optimaal presteren. Thuis of op kantoor is het een goed idee om het opladen zo te programmeren dat het klaar is op het moment dat u van plan bent uw locatie te verlaten. Dit brengt de batterij op de aanbevolen bedrijfstemperatuur en vermindert het verlies aan actieradius.

4. Plan oplaadstops

Ook als je kiest voor opladen in het openbaar, vooral tijdens een lange reis, vergeet dan niet om de oplaadstop in de GPS te programmeren als deze niet automatisch wordt berekend. Sommige modellen zijn uitgerust met een voorconditioneringssysteem voor de batterij terwijl je rijdt, zodat je bij het oplaadpunt aankomt met de ideale temperatuur, waardoor het opladen sneller en efficiënter verloopt.

5. Sluit je auto 's nachts aan

Of je nu onderweg bent of, nog belangrijker, thuis, sluit je auto zo snel mogelijk aan terwijl de accu nog warm is, vooral als je de nacht buiten doorbrengt wanneer de temperaturen het koudst zijn. Zo laadt hij optimaal op en behoudt hij de ideale bedrijfstemperatuur wanneer hij weer start.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in