Reparatiekosten stijgen weer!

4w geleden

Autoreparatiekosten stijgen naar nieuwe hoogtes. Garagehouders worden aangespoord om zich te wapenen tegen claims en te anticiperen op toekomstige uitdagingen.

In 2023 blijft het spookbeeld van reparatiekosten autobezitters achtervolgen, met een gemiddelde van 657 euro. Deze duizelingwekkende stijging belooft binnenkort de kaap van 700 euro te overschrijden. In de woorden van Luc Baetens, directeur van CarGarantie Benelux, aan onze CarFix-collega's: "Van 2022 tot 2023 werd deze groei nog meer uitgesproken. De gemiddelde reparatiekosten stegen dan met bijna 40 euro extra, zodat de prijsstijging van het afgelopen jaar alleen al meer dan het dubbele is van de gemiddelde stijging in de voorgaande jaren."

Gezien deze zorgwekkende trend worden professionals in de sector aangespoord om proactieve maatregelen te nemen om hun belangen te beschermen tegen mogelijke claims.

De duurste reparaties

Defecten aan het elektrische systeem komen het vaakst voor. Ze treffen zowel nieuwe als gebruikte voertuigen. Maar de hoogste kosten worden gemaakt door motorschade. Elektrische auto's worden ook bedreigd door deze stijgende kosten.

Om de potentiële risico's te bestrijden, zijn garantie- en reparatiekostenverzekeringen de oplossingen voor professionals. Deze proactieve aanpak is erop gericht de nadelige financiële gevolgen van onverwachte of dure reparaties te beperken. Deze proactieve ingesteldheid, gericht op preventie en bescherming, zou dus een broodnodige remedie kunnen zijn in een steeds veranderend economisch landschap.

Sacha Benazzi

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in