Mercedes-AMG PureSpeed, voor 250 bevoorrechte mensen

3w geleden | Laurent Zilli

Geïnspireerd door de wereld van F1 en met een aantal eerbetonen aan de geschiedenis van Mercedes in legendarische wedstrijden, wil deze PureSpeed in dezelfde categorie spelen als Ferrari en Aston Martin.

Het was in Monaco, enkele dagen voor de meest glamoureuze F1 GP van het jaar, dat Mercedes ervoor koos om het eerste model van haar nieuwe Mythos-tak te onthullen, uiteraard in aanwezigheid van Lewis Hamilton en Georges Russel. Deze tak, die twee jaar geleden werd aangekondigd, zal uitzonderlijke modellen ontwikkelen die in kleine series worden geproduceerd voor een zorgvuldig geselecteerde klantenkring. En om vanaf het begin hun stempel te drukken, hebben de mensen van Mythos alles uit de kast gehaald. De PureSpeed is heel duidelijk gebaseerd op een SL, maar dan met de achterbank, de softtop, het radiatorrooster (vervangen door een 'haaienneus') en zelfs de voorruit verwijderd.

Mille Miglia en Targa Florio

In plaats daarvan heeft de auto een rolbeugel in de lengterichting, vergelijkbaar met de halo op moderne F1-wagens. De twee hoepels achter de stoelen doen denken aan die van de 300 SL waarmee Stirling Moss de Mille Miglia van 1955 won. De kleur en het nummer 10 verwijzen dan weer naar de Mercedes die in 1924 de Targa Florio won. Mercedes-racewagens waren in die tijd traditioneel wit, maar nummer 10 was rood geschilderd zodat toeschouwers zouden denken dat ze naar een Italiaanse concurrent keken en van de weg af zouden gaan om niet te vertragen. Het heeft zijn effect niet gemist.
De Mercedes-AMG Mythos PureSpeed wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 250 exemplaren, die door de fabrikant worden toegewezen aan de meest enthousiaste verzamelaars. De prijs van de auto is onbekend en er wordt niets gezegd over de technische specificaties.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in