Maximumsnelheid nu minstens 130 km/u op de beroemde Nürburgring

10mnd geleden | Stephane Monsin

Om snelheidsverschillen en de daaruit voortvloeiende ongevallen te beperken, scherpt het beroemde Duitse circuit van de Nürburgring zijn toegangsvoorwaarden aan voor eendagsrijders die ervan dromen de "groene hel" aan te pakken. Voortaan moet de auto minimaal 130 km/u halen.

De Nürburgring is ongetwijfeld een van de beroemdste circuits ter wereld. Vooral zijn noordelijke lus, de beroemde "Nordschleife", die meer dan 20 kilometer lang is in het hart van het Zwarte Woud en zo'n 176 bochten telt die hem de bijnaam "Groene Hel" hebben opgeleverd. Elk jaar gaan vele snelheids- en motorsportliefhebbers in hun eigen auto's het circuit op. Voor een kaartje van ongeveer 30 euro kunnen zij een "Touristenfahrten"-pas kopen die toegang geeft tot een rondje over het circuit.

Enkele afwijkingen

Tot nu toe was de enige voorwaarde - afgezien van het afzien van juridische stappen jegens het circuit in geval van een crash, wat verre van zeldzaam is - dat de auto een minimumsnelheid van 60 km/u moest halen. Dit heeft tot enkele afwijkingen geleid, want naast veel sportmodellen hebben we al veel bescheidener auto's gezien, maar ook 4x4's, pick-ups, bestelwagens en zelfs vrachtwagens en heuse toeristenbussen. Dit kan voor veiligheidsproblemen zorgen door het verschil in snelheid tussen deze machines en de sportievere auto's.

Om dit tegen te gaan, zal het voertuig voortaan een topsnelheid van meer dan 130 km/u moeten hebben om het beroemde circuit te mogen betreden. De meeste moderne auto's zullen dus zonder problemen het circuit kunnen blijven betreden, maar sommige van hun voorouders (Kever, Fiat Panda...) of zelfs de Dacia Spring (125 km/u) moeten toekijken.

Tags: Sport Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in