Parade van 24 Hours of Spa brengt duizenden fans samen in aanloop naar 75ste editie

9mnd geleden | Maxime Pasture

De jaarlijkse parade van de 24 Hours of Spa bracht woensdag 28 juni een feestelijke sfeer naar de straten van Spa, waar duizenden enthousiaste fans verzamelden voor het evenement.

In de traditionele ceremoniële opener van 's werelds grootste GT-race reed een indrukwekkende verzameling wagens. Die bleef niet beperkt tot het GT3-geweld dat dit weekend de strijd aangaat, want in totaal maakten meer dan 200 (!) auto's de verplaatsing van circuit naar stad en terug.

Bij aankomst in Spa parkeerden alle racewagens bij het theater, waar fans ze van dichtbij konden bewonderen. Piloten van de CrowdStrike 24 Hours of Spa hielden een signeersessie en gaven interviews, om daarna in het theater de grootste rijdersbriefing van het seizoen bij te wonen.

Hoofdact van de parade waren natuurlijk alle deelnemende wagens aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa: een rijdende autoshow van de grootste GT-constructeurs ter wereld. Mercedes-AMG is dit jaar met 15 auto's het sterkst vertegenwoordigd, naast Duitse rivalen Audi, BMW en Porsche – dat een nieuw GT3-model voor 2023 toont.

Dat laatste geldt ook voor Italiaanse merken Ferrari en Lamborghini, allebei opnieuw sterk aanwezig op deze editie. McLaren heeft op zijn beurt een verbeterde auto en vervolledigde samen met ander Brits embleem Aston Martin het lijstje van acht merken die samen de 70 deelnemende wagens leveren.

Opvallend genoeg vulden al die GT3-wagens net geen derde van de parade, want de 24 Hours-deelnemers kregen het gezelschap van een heleboel speciale genodigden. Voorop in de stoet reed de CrowdStrike F1 Safety Car. Veel blikken lokten ook de nieuwe Ford Mustang in GT4-configuratie. Meteen een rijdende première voor die laatste, die amper een paar uur eerder werd onthuld in de paddock van de Crowdstrike 24 Hours of Spa.

Elf Marc VDS Racing Team zorgde voor een originele toets door deel te nemen met twee Moto2-replica-machines. Hoofd van Audi Sport Customer Racing Chris Reinke reed op zijn beurt in de titelwinnende GT2-machine van zijn merk. En natuurlijk ging ook heel veel aandacht naar de andere categorieën van het raceweekend, met de volledige grids van de McLaren Trophy Europe, Lamborghini Super Trofeo en de GT4 European Series Powered by RAFA Racing Club. 

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in