Een teamoverwinning en een individuele derde plaats: de Belgian VW Club schittert op de e-Rally Monte Carlo.

6mnd geleden | Nicolas Morlet

De Belgian VW-club schitterde dit weekend tijdens de E-Rallye Monte-Carlo, een regelmatigheidrally die uitsluitend is voorbehouden aan 100% elektrische auto's en die nu al voor de zevende keer plaatsvindt. De Belgen behaalden de eindzege voor het team en eindigden derde in de individuele competitie.

De zevende editie van de E-Rallye Monte-Carlo was een grootse editie. De Automobile Club de Monaco moest inschrijvingen afwijzen, en verwelkomde zestig teams aan de start van het evenement dat over vier wedstrijddagen was gespreid. Naast de vijftien vertegenwoordigde nationaliteiten was het vooral de aanwezigheid van twintig fabrikanten (met 36 verschillende modellen) die opviel voor deze regelmatigheidrally voor 100% elektrische auto's. In deze prachtlijst van deelnemers was Volkswagen een van de meest prominente met negen auto's aan de start, waaronder zeven ingeschreven door de Belgian VW Club. Voor een meer gevarieerde ervaring konden de Belgen ook genieten van het volledige ID-gamma, met de ID.3, ID.4, ID.4 GTX, ID.5, ID.Buzz en de gloednieuwe ID.7.

In de individuele competitie behaalden Bernard Heine en Valérie Piette de derde plaats op het podium en vijf van de zeven teams in de kleuren van de Belgian VW Club eindigden in de top elf!

Op vijf van de dertien betwiste etappes (twee werden afgelast omdat de regio rood kleurde vanwege stortregens) was het een Belgian VW Club-ploeg die aan het langste eind trok, met verschillende 'Belgische' Volkswagens die vijf scratches scoorden.

Het eindklassement weerspiegelt deze goede prestaties en consistentie, met vijf van de Belgische teams in de top elf, waardoor de Belgian VW Club als beste team uit de bus kwam in een evenement dat werd gekenmerkt door zeer moeilijke weersomstandigheden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in