Dacia Sandrider: "Gemaakt om te winnen”

2mnd geleden | Laurent Zilli

Heel losjes geïnspireerd op een concept uit 2022, is deze machine een racebuggy waarmee Dacia van plan is deel te nemen aan de Dakar Rally, te starten met de eerstvolgende editie.

Een verrassing in onze mailbox: we vinden daar de aankondiging van Dacia's op handen zijnde deelname aan het wereldkampioenschap rallyraid, en vooral aan de volgende editie van de zwaarste van allemaal, de Dakar. Kenners zullen de trekken van de Sandrider herkennen als die van de concept Manifesto, onthuld op het autosalon van Parijs in 2022. Maar hoewel de esthetische inspiratie duidelijk is, zijn er enkele grote verschillen.

V6

Afgezien van de gesloten carrosserie, geoptimaliseerde aerodynamica en echte 37-duimbanden, is de grootste vrijheid ten opzichte van het 100% elektrische concept dat deze buggy wordt aangedreven door een 3,0-liter-V6 die 360 pk en 539 Nm produceert. Het is een serieuze duinbuggy met een geloofwaardige stamboom, want hij is ontwikkeld in samenwerking met Prodrive, specialisten in het prepareren van raceauto's. En wie zit er achter het stuur? Alle sterren: Sébastien Loeb, die we niet zullen beledigen door hem voor te stellen, de Qatarees Nasser Al-Attiyah, vijfvoudig Dakar-winnaar, en Cristina Gutierrez Herrero, de charmante Spaanse die al acht keer aan het evenement heeft deelgenomen. "De Sandrider is ontworpen om te winnen," zegt Dacia. Rendez-vous volgend jaar in oktober, tijdens de Rallye du Maroc, waar de buggy zijn eerste officiële optreden zal maken.

Tags: Sport Dacia
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in