Toyota onthult een elektrische Land Cruiser op de Tokyo Motor Show

6mnd geleden | Nicolas Morlet

Toyota lijkt eindelijk werk te maken van elektrische mobiliteit. Op de Tokyo Motor Show onthult de fabrikant verschillende elektrische prototypes en concepten, waaronder een familiale offroader onder de badge Land Cruiser: de 5s.

"Toyota breidt de aantrekkingskracht van de Land Cruiser-serie uit met een SUV met zeven zitplaatsen die voldoet aan de uiteenlopende behoeften van de wereld". Deze zin alleen al vat samen waar het concept van de Land Cruiser 5s voor staat. Toyota wil hiermee inspelen op het robuuste imago van de Land Cruiser in de komende jaren. De fabrikant zet de deur open voor een compleet modellengamma, zoals Land Rover heeft gedaan met zijn Range Rover en Discovery Sport - en binnenkort Defender - of Ford, dat in eigen land ook zijn Bronco in een compacter Bronco Sport-formaat verkoopt.

Tot zeven zitplaatsen

We hebben ook vernomen dat dit voertuig zeven passagiers kan vervoeren. Laat je niet misleiden door zijn gespierde uiterlijk en dynamische profiel: dit concept is een prachtige worp van zomaar eventjes 5,15 meter! Met een wielbasis van meer dan 3 meter biedt het voertuig veel ruimte, hoewel, zoals vaak het geval is bij dit soort voertuigen, de derde zitrij waarschijnlijk meer geschikt zal zijn voor kinderen.

Ten slotte impliceert het voldoen aan "de diverse behoeften van de wereld" dat de auto elektrisch wordt. De stilte die deze motor biedt "helpt om van het passagierscompartiment een comfortabele ruimte te maken tijdens het rijden in stedelijke gebieden en in andere wegsituaties", legt de fabrikant uit. Maar omdat hij Land Cruiser heet, zal hij ook het meest onherbergzame terrein aankunnen, waar hij kan vertrouwen op de monocoque carrosserie om te zorgen voor "een zeer responsief weggedrag en veel zelfvertrouwen".

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in