Toyota bereidt een grote, sportieve elektrische cross-over voor 2025 voor

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Toyota denkt groot met zijn elektrische auto's. Over twee jaar onthult de fabrikant een top-of-the-range sportieve cross-over als kroon op zijn 'Beyond Zero'-gamma (BZ). De eerste glimp van dit model is de Sport Crossover Concept, met zijn onmiskenbare naam.

De Sport Crossover Concept wordt aangekondigd voor 2025 en zal de punt vormen van een elektrische reeks van zes modellen. Daartoe behoren de huidige BZ4X en de toekomstige BZ2X, die wordt aangekondigd door de Urban SUV Concept waarover we gisteren berichtten. Ter herinnering: de 'BZ' in de naam van de elektrische modellen van de fabrikant staat voor Beyond Zero en drukt Toyota's wens uit om tegen 2040 volledig koolstofneutraal te zijn.

Het concept is gericht op kopers van nieuwe elektrische auto's en wordt gepositioneerd als alternatief voor traditionele SUV's. Hij zal de praktische aspecten van traditionele SUV's behouden, dankzij zijn vijf deuren en de royale binnenruimte, met name wat betreft de beenruimte achterin die mogelijk wordt gemaakt door de royale lengte van de wielbasis.

BYD-batterij?

Toyota moet de technische basis van dit model nog specificeren. In ieder geval zouden de gestroomlijnde lijnen ervoor moeten zorgen dat hij aerodynamisch efficiënt is, wat een lange actieradius garandeert. De auto wordt in China ontwikkeld door Toyota's joint venture met BYD en zou gebruik kunnen maken van een batterij die is ontwikkeld door BYD, de grootste fabrikant van elektrische auto's ter wereld. We zullen nog even moeten wachten op bevestiging.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in