Toyota geeft een voorproefje van de toekomstige elektrische Yaris Cross, gepland voor 2024.

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Toyota voert zijn elektrische offensief in Europa op met een aantal nieuwe modellen die worden aangekondigd door verschillende concepten. De interessantste daarvan, en degene die het dichtst bij marktintroductie staat, is niets anders dan een originele SUV ter grootte van de Yaris Cross: de Urban SUV Concept.

Na een paar kinderziektes met zijn elektrische SUV BZ4X zal Toyota binnenkort zijn nulemissie-assortiment uitbreiden. Het volgende model komt in de eerste helft van 2024, maar de concept Urban SUV die vandaag is onthuld, geeft een goede indicatie van wat komen gaat.

Gespierd en modulair

Het minste dat we kunnen zeggen is dat het Japanse merk hiermee zijn gebruikelijke codes doorbreekt. Het concept draagt de resoluut gespierde lijnen van een kleine avonturier, waardoor de auto optisch massiever is dan zijn 4,30 meter op papier aangeven. Met deze afmetingen moet hij het opnemen tegen een Peugeot e-2008 en een Hyundai Kona Electric, maar speelt hij ook mee in dezelfde B-SUV-categorie als bijvoorbeeld de Volvo EX30 en Kia Niro. Het interieur, dat we nog niet hebben kunnen ontdekken, zal zeer modulair zijn en "naar wens voorrang geven aan passagiers of lading".

Een BZ2X met lange actieradius?

Naar alle waarschijnlijkheid zal het productiemodel de BZ2X gaan heten om zich te spiegelen aan de naam van zijn grote broer. De grafische signatuur van de BZ is ook te zien in de leds op de achterlichten.

Toyota geeft nog geen motor- en actieradiuscijfers vrij, maar heeft wel al aangekondigd dat het model de keuze zal bieden uit twee- of vierwielaandrijving en twee batterijformaten om "de toegankelijkheid of actieradius te bevorderen". 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in