Tesla-bestuurders hebben meer ongelukken dan andere bestuurders

4mnd geleden | Nicolas Morlet

Een Amerikaans onderzoek heeft miljoenen verzekeringsgegevens verzameld om een ranglijst op te stellen van de dertig merken met de grootste kans om betrokken te raken bij een verkeersongeval. En Tesla kreeg de zwartepiet doorgespeeld

Het rijden met een Tesla lijkt niet zo soepel te verlopen, met betrouwbaarheid die regelmatig in twijfel wordt getrokken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en in Duitsland, Autopilot-storingen die veiligheidsproblemen kunnen veroorzaken en meerdere terugroepacties (zelfs al worden ze over-the-air opgelost...). Nu heeft een onderzoek van Lending Tree, een bedrijf gespecialiseerd in het vergelijken van leningen en verzekeringen, onthuld dat de Amerikaanse auto's de meeste kans hebben om betrokken te geraken bij een ongeval.

Voor het opstellen van deze ranglijst, gebruikte LendingTree gegevens van verzekeringscitaten van zijn online calculator QuoteWizard voor de periode van 14 november 2022 tot 14 november 2023. QuoteWizard registreert de ongevallenhistorie van miljoenen bestuurders, evenals ernstige verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed van alcohol of drugs, en te hard rijden.

Tesla-bestuurders hebben de meeste ongevallen...

Met een gemiddelde van 23,54 voertuigen betrokken bij een ongeval per 1.000 bestuurders, ligt Tesla voor op het utilitaire merk RAM (22,76/1000) en Subaru, dat erg populair is in de Verenigde Staten (20,90/1000). Bestuurders van Pontiac (8,41/1000), Mercury (8,96/1000) en Saturn (9,13/1000) lijken daarentegen het meest voorzichtig. Er moet echter worden opgemerkt dat deze drie merken al ongeveer tien jaar niet meer op de markt zijn. We kunnen daarom inschatten dat hun bestuurders minder kilometers achter het stuur afleggen dan de best verkochte auto's van vandaag, en dus minder kans maken op een ongeval. Maar het onderzoek gaat hier niet in detail op in.

...maar blijven nuchter achter het stuur!

Als het op rijden onder invloed aankomt, presteren BMW-rijders verreweg het slechtst op de Amerikaanse markt: 3,13 per duizend bestuurders. RAM en Subaru vervolledigen ook hier het weinig benijdenswaardige podium, zij het met aanzienlijk lagere cijfers dan het Duitse merk: 1,72 en 1,45 per duizend. Tesla-bestuurders behoren daarentegen tot de besten en staan op de 20e plaats (van de 30) met een cijfer van 1,02 per duizend.

Wanneer de gegevens over 'incidenten' (rijden onder invloed en snelheidsovertredingen) en 'ongevallen' bij elkaar worden opgeteld, blijken RAM-bestuurders het gevaarlijkst, met een totaalcijfer van 32,90 per duizend, net voor Tesla (31,13/1000) en Subaru (30,09/1000).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in