Stem Alfa Romeo bij de volgende verkiezingen!

1mnd geleden | Laurent Zilli

Hoe ziet het toekomstige gamma van het Italiaanse merk eruit? Alles hangt af van de komende Europese en Amerikaanse verkiezingen. Dat zegt toch de baas van Alfa!

Jean-Philippe Imparato, die sinds de geboorte van Stellantis aan het roer staat van Alfa Romeo, is een bluffer pur sang en neemt geen blad voor de mond. Hij had afgelopen donderdag een ontmoeting met de pers in het museum van het merk in de buurt van Milaan. Bij die gelegenheid vertelde hij open en bloot wat anderen suggereren: zowel de Europese verkiezingen in juni als de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november kunnen van invloed zijn op Alfa's introductieschema na 2027. Niet alleen wat betreft de aandrijflijn, maar ook op de keuze voor koetswerken.

Grote elektrische SUV voor compacte hybride

Simpel gezegd, als het aan Imparato ligt, wordt het Alfa-evenement van 2027 een sportieve fastback-SUV in de stijl van de Ferrari Purosangue, maar dan met een elektrische aandrijving. Een model dat vooral op China en de VS zou mikken. Maar de geopolitieke context na de verkiezingen zou de situatie op de verschillende markten volledig kunnen veranderen. In dat geval kan de prioriteit verschuiven naar een sportieve compacte auto, kortweg de opvolger van de Giulietta, gebouwd op hetzelfde platform als onder andere de nieuwe Peugeot 3008. We zullen niet verhullen dat we een sterke voorkeur hebben voor optie twee. Het gerucht loopt dat Alfa Romeo nog dit jaar een beslissing neemt. Intussen kijken we uit naar de officiële presentatie van de cross-over Milano op 10 april.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in