Officieel: Alfa Romeo's kleine elektrische SUV gaat niet Brennero heten

4mnd geleden | Nicolas Morlet

Hoewel Alfa Romeo al had aangegeven dat hij geen Brennero zou gaan heten, had de hele autowereld er al een gewoonte van gemaakt om de eerste elektrische SUV van het merk 'Brennero' te noemen, de naam van een beroemde Alpenpas. De officiële naam zal echter heel anders zijn, zoals de fabrikant zojuist heeft bevestigd.

De eerste elektrische SUV in de geschiedenis van Alfa Romeo gaat Milano heten. Het is een symbolische naam voor het merk, dat in 1910 in de beroemde Italiaanse stad werd geboren. Meer dan zestig jaar lang (van de oprichting tot 1972) prijkte de naam van de stad trots op het logo. Alfa Romeo wil deze gelegenheid markeren met zijn eerste batterij-aangedreven model, dat officieel zal worden onthuld in april 2024. Het zal een nieuw instappunt bieden voor het gamma, dat in 2022 met de Tonale SUV al is teruggebracht tot zijn eenvoudigste vorm.

"De Milano is ontworpen als een symbolische terugkeer voor alle Alfisti," zegt Jean-Philippe Imparato, CEO van het merk. "Eigenaars van de Giulietta en MiTo hebben ernaar uitgekeken om hun passie voor Alfa Romeo weer te kunnen oppakken", wat betekent dat het nieuwe model de twee compacte auto's moet vervangen die respectievelijk in 2020 en 2018 verdwenen.

Jeep in een ander jasje?

Behoudens verrassingen wordt verwacht dat de Milano de meeste onderdelen zal delen met de Jeep Avenger en de Fiat 600E. Het chassis moet echter een dynamischer karakter krijgen dan dat van zijn twee technische neven en dus zo dicht mogelijk bij het DNA van Alfa Romeo blijven.

Wegenkaart

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zal de Milano worden aangeboden in een elektrische versie, maar hij zou ook verkrijgbaar moeten zijn met benzinemotoren. Het eerste volledig elektrische model zou in 2025 moeten verschijnen en zal als eerste gebaseerd zijn op het STL Brain-platform van Stellantis. Twee jaar later wil de autofabrikant alleen nog volledig elektrische modellen aanbieden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in