Mini Aceman: een echte kleine Countryman!

1w geleden

Mini onthulde zijn nieuwe model in Shanghai: een compacte SUV genaamd de Aceman, die uitsluitend met een elektrische aandrijflijn naar ons toe komt.

De Mini Aceman heeft er veel werk aan: de kleine SUV is bedoeld als opvolger van de vijfdeurs-Mini en de Clubman, maar ook als alternatief voor eigenaren van vorige Countrymans die niet onder de indruk waren van het overgewicht van de nieuwste generatie. En met zijn 5 deuren, een bagageruimte van 300 tot 1.005 liter en compacte afmetingen (4,07 meter lang) lijkt hij aan al deze verwachtingen te kunnen voldoen. Qua styling zijn er weinig verrassingen, want de nieuwkomer treedt in de voetsporen van zijn grote broer, met scherpere hoeken dan de stadsauto, hoekige koplampen en een herkenbare signatuur aan de achterkant.

Alleen elektrisch

Qua motoren zal de Mini Aceman alleen worden aangeboden in een elektrische versie, met dezelfde motor-accucombinaties als de Mini Cooper. De Aceman E heeft een 184pk-motor die wordt aangedreven door een 42,5kWh-batterij, terwijl de Aceman SE 218 pk en 54,2 kWh heeft. De eerste biedt een actieradius tot 310 kilometer volgens de WLTP-cyclus, de tweede tot 407 kilometer. Natuurlijk zullen er ook verschillen zijn in de prestaties, zowel de pure prestaties als de oplaadprestaties, want de E accepteert slechts maximaal 75 kW aan een openbaar DC-oplaadpunt, terwijl de laatste tot 95 kW aankan. In beide gevallen blijft dit beperkt... én beperkend.

De prijs is nog niet bekend.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in