Mini Aceman gelekt op het web!

1mnd geleden | Laurent Zilli

Opnieuw zijn de Chinese autoriteiten verantwoordelijk voor de vroegtijdige verschijning van een nieuwe Mini. Zoals verwacht kijken we hier naar een kleinere versie van de Countryman.

Kleiner is geen leeg woord, want met een lengte van 4.075 millimeter is deze Aceman zo'n 40 centimeter korter dan de cross-over Countryman. Het nieuwste model, dat het wellicht opneemt tegen bijvoorbeeld de Jeep Avenger, heeft desondanks dezelfde houding en SUV-uitstraling als zijn grote broer. En vergeleken met de Mini Cooper? De Aceman is 21 centimeter langer en heeft ook een 8 centimeter langere wielbasis. We gaan ervan uit dat dit de ruimte op de achterbank ten goede komt, zoals het vijfdeursvormige - tot zelfs bijna breakachtige - koetswerk suggereert.

Alleen EV (of niet)

Begin februari, toen we je gecamoufleerde beelden van het model lieten zien, meldden we dat Mini van plan was om de Aceman uitsluitend als elektrische auto op de markt te brengen. Maar niets staat tegenwoordig vast. En hoewel het merk geen informatie over het tegendeel verschaft, kunnen we het niet helpen op te merken dat de Aceman hetzelfde platform gebruikt als de nieuwe Mini Cooper en dat een benzineversie van die laatste is bevestigd. Eén plus één is twee: het is moeilijk voor te stellen dat de fabrikant de carrière van wat zijn best verkopende model zou kunnen worden, gaat muilkorven. Maar goed, dat is maar onze mening...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in