Mercedes onthult prijzen voor zijn grote elektrische SUV

1j geleden

De prijzen voor de Mercedes EQS SUV, de eerste volledig elektrische luxe-SUV van Mercedes-EQ, zijn eindelijk binnen. Het goede nieuws is dat hij goedkoper is dan de sedan met dezelfde naam.

Doet de naam EQS een belletje rinkelen? Dat is normaal, want het verwijst naar Mercedes' grote elektrische sedan (het nulemissie-equivalent van de S-Klasse). Aangezien dit een SUV is, kunnen we alleen maar zeggen dat Mercedes niet veel moeite heeft genomen om er een originele naam voor te vinden: EQS SUV!

Er zijn drie modellen gepland: de EQS 450+ (119.427 euro) en de EQS 450 4MATIC (126.445 euro) met elk een vermogen van 265 kW (360 pk) en aan de top van het gamma de EQS 580 4MATIC met 400 kW (544 pk) voor 169.400 euro. Deze modellen kunnen nu worden besteld en zullen in december aan de eerste klanten in Europa worden geleverd.

In vergelijking met de EQS varieert het prijsverschil (in het voordeel van de SUV), afhankelijk van de uitvoering, van 1.936 euro tot 5.445 euro. We zullen niet zo ver gaan en het advies geven: "waarom zou je jezelf iets ontzeggen". Maar het is niettemin goed nieuws.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in