Mercedes CLE Cabrio 2024: vol vitamine D

2mnd geleden | Laurent Zilli

De aankondiging van een cabriolet, wanneer je maandenlang alleen maar grijze luchten hebt gezien, is als een sprankeltje hoop, het vooruitzicht op een helderdere en blauwere toekomst.

Mercedes heeft zojuist officieel de komst van de CLE Cabrio aangekondigd, net op tijd om te bestellen voor levering in de lente. Zoals de naam al doet vermoeden, is hij afgeleid van de CLE coupé, die in zijn eentje de coupés van de C-Klasse en E-Klasse vervangt. De logica van de cabrio is dus dezelfde: hij staat tussen diegene die hij vervangt en is daarom ruimer dan de C-Klasse Cabrio, maar minder ruim dan de E-Klasse Cabrio. Het model heeft echter niets van zijn raffinement verloren. Hij kan bijvoorbeeld worden uitgerust met het Aircap-systeem, een kleine deflector die aan de bovenzijde van de voorruit uitklapt om aerodynamische turbulentie in het passagierscompartiment te minimaliseren. In de bagageruimte is de scheidingsklep tussen de bagageruimte en de geopende softtop nu automatisch. Het leder van de stoelen van de CLE is behandeld om de zonnewarmte te weren, wat veel ongemakkelijke situaties zal voorkomen. Tot slot kan, net als bij de SL roadster, het centrale scherm onder verschillende hoeken worden gekanteld om ervoor te zorgen dat het goed leesbaar is in het zonlicht en om verblinding te voorkomen.

Zescilinders

Voor de aandrijflijnen kondigt Mercedes motoren met microhybridisatie aan. Het instapmodel is een 204 pk sterke viercilinder op benzine, gevolgd door een 258 pk-versie van dezelfde motor. De top van het gamma wordt gevormd door een 381 pk sterke 3 liter-zescilinder waarmee de cabrio bijzonder snel is: 0-100 km/u in 4,7 seconden. Maar de echte verrassing in deze tijd is dat Mercedes ook een 2 liter-diesel met 197 pk aanbiedt. De Mercedes CLE Cabrio is verkrijgbaar vanaf 71.390 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in