Mercedes-AMG GT3 Edition 55: voor het circuit, maar niet om te racen

1j geleden

Ter ere van zijn 55-jarig bestaan lanceert AMG de GT3 Edition 55, uitsluitend bedoeld voor gebruik op het circuit. De prijs geeft je alvast een idee van de waarde van een echte raceauto!

Deze Edition 55 is rechtstreeks afgeleid van de GT3-raceauto (je weet wel, degene die de 24 uren van Spa won dit jaar). Maar verrassend genoeg heeft zijn 6,3 liter-V8 100 pk meer dan de koersversie: 659 paarden. Daarom is hij niet gehomologeerd voor wedstrijden - tenzij de klant om een aanpassing vraagt.

Aan de buitenkant blijven de spoiler van koolstofvezel en de luchtsplitter vooraan niet onopgemerkt, net als de lichtgrijze kleur met rode accenten.

Binnenin is de cockpit overgenomen van de GT3-wedstrijdauto met enkele verwijzingen naar de 55ste verjaardag van het merk (een gedenkplaat en een opstartanimatie op het hogeresolutiescherm) als toemaatje.

De GT3 Edition 55 komt er maar in 5 exemplaren, voor een prijs van 625.000 euro exclusief btw. Zoals je kan zien, is het vooral een verzamelaarsmodel. Mercedes-AMG biedt ook nog een gepersonaliseerde hoes en een IWC Schaffhausen Pilot's Watch Chronograph Edition AMG van graad 5 titanium aan, met het chassisnummer van de auto op de achterkant gegraveerd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in