Legendarische Mercedes G-Klasse neemt afscheid van de V8

10mnd geleden | Maxime Pasture

De Mercedes G-Klasse heeft altijd in het teken gestaan van overdaad. Daarom houden we ervan, of niet. Deze zeer gelimiteerde editie viert dertig jaar V8-motor in een G-Klasse.

Dertig jaar geleden, met de 500 GE V8, rustte Mercedes de G-Klasse voor het eerst uit met een achtcilindermotor. Nu viert Mercedes deze dertigste verjaardag met de "Final Edition". Hij is verkrijgbaar in drie kleurvarianten, elk gelimiteerd tot 500 stuks. Klanten kunnen kiezen uit obsidiaanzwarte metallic lak, witte Opalith Magno-lak en een Olive Magno-lak. De laatste twee komen van bij Manufaktur, de personalisatieafdeling van Mercedes.

Schitteren zal hij

De 'Final Edition' heeft ook lichtmetalen AMG-velgen van 20 duim in een design met vijf dubbele spaken, gespoten in de carrosseriekleur en met een hoogglansafwerking in het geval van de Olive Magno-lak. De andere twee varianten zijn zwart met hoogglanslak. De chroomaccenten versterken het glanzende uiterlijk van deze G-Klasse 'Final Edition', beperkt tot 1.500 stuks.

We hebben het beste voor het laatst bewaard: onder de motorkap ontwikkelt de 4,0 liter-V8-benzinemotor 421 pk. En zoals je al hebt begrepen, is dit speciale gelimiteerde model ook de afscheidstrompet voor de V8-motor met dubbele turbo in de G 500. Tot slot een prijs? Als hij nog niet verkocht is, zal deze zeker op aanvraag kunnen worden meegedeeld...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in