Dit zijn de 5 elektrische auto's die de markt op zijn kop zullen zetten in 2024

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Hier zijn we dan in 2024! Tijd om het jaar dat voor ons ligt te schetsen. In de autosector neemt elektrificatie meer dan ooit de bovenhand. Met een aantal langverwachte elektrische modellen die de markt op zijn kop zullen zetten.

1. Citroën ë-C3: de elektrische 2CV

Met de nieuwe ë-C3 wil Citroën het succes van de 2CV in het 3.0-tijdperk herhalen: de auto - nu elektrisch - toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Voor 23.300 euro voor een auto met een mooie actieradius (320 kilometer), die veelzijdig en goed uitgerust is, is de kleine Franse auto ongetwijfeld de meest verwachte elektrische auto van 2024!

2. Renault 5 E-Tech Electric: heerlijke nostalgie

De neo-retro Renault 5 neemt in het voorjaar het stokje over van de Zoé. We weten nu alles over de belangrijkste sterke punten van het model, dankzij de slimme teasercampagne van de fabrikant. Het lijdt geen twijfel dat deze auto, met kenmerken die de stadsauto van de jaren 80 perfect nabootsen, snel zijn plaats in het straatbeeld zal vinden. Ook al is de prijs sinds de presentatie van het project gestegen van 25.000 naar 30.000 euro...

3. Porsche Macan: de sportieve SUV wordt elektrisch

Als het op één na best verkochte model van Porsche uitsluitend elektrisch wordt, dan is dat een hele gebeurtenis! En omdat het een Porsche is, wordt natuurlijk verwacht dat hij zowel sportief als leuk is. Van wat we konden beoordelen tijdens ons eerste contact met de SUV, blinkt de Macan uit in beide. En als we afgaan op de verkoopcijfers van de Taycan, zou hij een groot succes moeten worden.

4. Skoda Elroq: de Enyaq voor iedereen

De Skoda Enyaq wordt alom geprezen als een van de meest consistente elektrische SUV's op de markt. Maar ook al zijn de prijzen onlangs aanzienlijk verlaagd, hij blijft relatief duur voor de gemiddelde klant. Skoda's populairdere elektrische aanbod komt in 2024. Hij heet Elroq, een samentrekking van 'Electric' en 'Karoq', en zal worden gepositioneerd als het nulemissie alter ego.

5. Ford Explorer: geschikt voor Europa

Na de vertrouwelijke Mustang Mach-E lanceert Ford in 2024 een model dat is ontworpen om het grote publiek aan te spreken: de Explorer. Deze compacte SUV is het eerste model dat voortkomt uit de samenwerking met Volkswagen. Hij biedt een enorme binnenruimte en een breed gamma motoren en versies voor alle profielen. De prijs valt nog te bezien. Toen hij afgelopen voorjaar werd onthuld, kondigde Ford een basisprijs van minder dan 45.000 euro aan, wat een beetje hoog lijkt gezien de royale inspanningen die concurrenten onlangs hebben geleverd. Om in de gaten te houden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in