Renault 5 EV 2024 : we kennen de actieradius en de releasedatum

4mnd geleden | Nicolas Morlet

In de aanloop naar de officiële onthulling op het autosalon van Genève in 2024 blijft Renault informatie lossen over zijn toekomstige elektrische ster, de R5 E-Tech Electric. Vandaag onthult het merk het gamma, enkele esthetische details en de officiële presentatiedatum.

Sinds de aankondiging van zijn wedergeboorte als onderdeel van het Renaulution-plan, wordt er reikhalzend uitgekeken naar de R5. Niet alleen door nostalgische fans van het merk, maar ook door bestuurders die worden aangetrokken door een aantrekkelijke en betaalbare elektrische auto. Wat dat laatste betreft, herhaalt Renault dat de basisprijs van deze R5 "rond de 25.000 euro" zal schommelen, vergelijkbaar met die van hybrides uit het B-segment. Voor die prijs moet je het natuurlijk doen met de bescheiden batterij van 40 kWh, die pas later volgt. De topversies worden royaler uitgerust, met een batterij van 52 kWh en een actieradius die 400 kilometer. Dat is net iets meer dan de huidige Zoé, die hij zal vervangen.

Eerste leveringen in 2024

En het zijn deze versies die als eerste in de verkoop gaan. Klanten met haast kunnen nu een R5 R Pass kopen op de website van de fabrikant. Voor €150 kunnen ze er zeker van zijn dat ze als een van de allereersten hun R5 E-Tech electric kunnen bestellen, tot 10 dagen voordat de bestellingen opengaan voor het grote publiek. En zo als eerste worden afgeleverd in de herfst van 2024. Houders van een R5 R Pass ontvangen een miniatuur van de Renault 5 E-Tech electric zodra deze is onthuld, en kunnen een voorproefje krijgen van Renault 5-gerelateerde content en evenementen. Houders van een R5 R-pas ontvangen ook een miniatuur van de Renault 5 E- Tech electric na de onthulling en kunnen een voorproefje krijgen van content en evenementen met betrekking tot Renault 5.

Opvallende styling

Als het op verleiden aankomt, zal de R5 E-Tech Electric kunnen vertrouwen op zijn retrostyling, aangepast aan een compact formaat. Zijn totale lengte blijft beperkt tot 3,92 meter en hij maakt gebruik van het nieuwe kleine platform AmpR, voorheen bekend als de CMF-B EV. Dat is 40 centimeter langer dan de originele R5 uit 1972, maar ook 16 centimeter korter dan de Zoé.

Naast de algemene stijl van de R5 van weleer, hebben de ontwerpers veel zorg besteed aan het moderniseren van de iconische details: van de pupilvormige koplampen tot de aerodynamische achterlichten en de gespierde wielkasten die doen denken aan de R5 Turbo. Op de achterklep lijkt een '5' het excentrisch geplaatste Renault-logo van het concept te vervangen. Bovenal wordt de luchtinlaat op de motorkap voor de bestuurder hier gesymboliseerd door een acculaadindicator, waarvan de graphics een emblematisch cijfer '5' vormen wanneer het opladen voltooid is.

Teaser voor het grote publiek

Tussen nu en de officiële onthulling van de R5 E-Tech electric op 26 februari 2024 zet Renault zijn teasercampagne voort met een grootse 'R5VOLUTION IS BACK'-campagne, met gigantische '5's' in drie kleuren (blauw, geel en groen) die deel zullen uitmaken van de kleurenkaart van de productieauto.  Er is ook een korte film met geluid van niemand minder dan Daft Punk!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in