De Hyundai N Vision 74 gaat eindelijk in productie

4mnd geleden | Laurent Zilli

Misschien wel, misschien niet, helemaal niet... Er is zoveel uitstel geweest rond deze concept die Hyundai in 2022 presenteerde. Maar uiteindelijk is het antwoord ja.

De N Vision 74, die nauw geïnspireerd is op de allereerste Pony uit de jaren zeventig, wekte veel enthousiasme op vanwege het retrodesign, dat nog steeds duidelijke sporen draagt van Giugiaro's stijl, en ook omdat het technische specificatieblad erg verleidelijk was: hybride elektrisch systeem bestaande uit een batterij en een brandstofcel, een waterstoftank van 4,5 kilo, een actieradius van 600 kilometer, maar vooral 680 pk en 900 Nm. De algemene reactie over de hele wereld was "Ja, graag!

Ja, maar...

Geruchten suggereerden aanvankelijk dat productie gepland was, voordat Hyundai een formele ontkenning uitbracht. Uiteindelijk hebben we vernomen dat de N Vision 74 inderdaad in productie gaat. Maar er is een 'maar'. Volgens de Koreaanse nieuwssite ET News heeft Hyundai besloten om slechts honderd exemplaren te produceren, waarvan zeventig voor de weg en dertig voor verschillende competities. Het gemengde elektrische aandrijfprincipe blijft behouden, maar het vermogen wordt verhoogd naar 815 pk. En dit alles arriveert in 2026.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in