BMW Vision Neue Klasse X, start van de nieuwe generatie

1mnd geleden | Laurent Zilli

BMW presenteert dit duidelijk als een concept, maar het ziet er allemaal veel te coherent uit om slechts een 'hersenspinsel' te zijn. Dit is dus hoogstwaarschijnlijk de toekomstige X3.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de BMW Vision Neue Klasse X de eerste SUV-interpretatie van de designtaal van de nieuwe voertuigfamilie 'Neue Klasse' van het merk. Het eerste wat opvalt is de hoekige styling, waarbij de koplampen geïntegreerd zitten in een brede band die over de hele breedte van de auto loopt. Maar terwijl deze band op subtiele wijze BMW's neusgaten omlijnde op het eerste concept, wees marketingonderzoek waarschijnlijk uit dat het publiek de voorkeur gaf aan de 'echte' neusgaten.

Startmodel

Voor de rest lijkt niets aan het uiterlijk van wat officieel een concept is onrealistisch, zelfs niet de buitenspiegels die zijn vervangen door camera's, wat een optie zou kunnen zijn. De conclusie? Tweeledig. Ten eerste lijkt dit op de volgende generatie van de X3, die begin 2025 moet verschijnen. Ten tweede hadden we gehoopt dat het eerste model van de Neue Klasse een slanke en aantrekkelijke sedan zou zijn, maar nee, het wordt een SUV. De sedan - waarschijnlijk een elektrische 3 Serie - komt vlak daarna.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in